Hakkarili öğrencilere duygusal veda

Orjinal Resim

Dilovası Belediyesi ve İlçe Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gönülden Gönüle’ etkinliği kapsamında Hakkari’den gelen 21 öğrenci önceki gün memleketlerine geri döndüler. Veda töreninde duygusal anlar yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Gönül köprüleri kurun' talimatının ardından, ilk adımı atan Dilovası Belediyesi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü; Hakkari'den 21 öğrenciyi Dilovası’nda ağırladılar. 4 Gün boyunca Dilovası’nın misafiri olan gençler Kocaeli, Bursa, İstanbul'un tarihi ve kültürel yerlerini de gezerek bilgi sahibi oldular.

VEDA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Misafirleriyle yakından ilgilenen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, 4 günlük program sonrası 21 öğrenci için veda programı düzenledi.

Düzenlenen programa Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Babaoğlu ve öğrenciler katıldı.

‘SEVGİ KÖPRÜLERİ KURDUK’

Programda konuşan Başkan Şayir, “Yüreklere dokunmak, sevgi köprüleri kurmak en büyük arzumuzdu. İşte o Gönül Köprüleri’nden birini de Dilovası ile Hakkari arasında kurduk. Misafirimiz olan öğrencilerimizi en kalbi muhabbetlerimiz ile karşıladık, ağırladık ve evlerine yolcu etme zamanı geldi. Gönül isterdi ki; biraz daha bizimle birlikte kalsınlar. Kentimizi ve buraları yakından görsünler. Ancak her güzel bir başlangıcın birde sonu oluyor.

DİLOVASI İKİNCİ EVLERİDİR

Şimdi, veda zamanı… Onlar evlerine dönecekler, ama her zaman Dilovası’nın ikinci evleri, bizleri de ağabeyleri olarak göreceklerine eminim. Ne zaman isterlerse, burada ikinci bir evlerinin olduğunu unutmamalarını istiyorum. Onlar her zaman bizim kardeşlerimizdir ve her zaman ağırlamaktan onur duyacağımızı bilmelerini istiyorum. Gönül Köprümüzü inşa etmenin mutluluğu ile kendilerini evlerine uğurluyor, Dilovamız’dan Hakkari’ye sevgi ve selamlarımızı gönderiyoruz.”dedi.

YAMAN’DAN ŞAYİR’E TEŞEKKÜR

Programa katılan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Cemil Yaman’da yaptığı açıklamasında “Görevim gereği birkaç kez gitme şansım olan Hakkarimizde çok güzel dostluklar edinme fırsatım oldu. Anadolu insanın güler yüzü, şefkatli yüreği ile her zaman bize güzel anlar yaşatan Hakkarimizde ki çocuklarımızın ilçemizde misafir edilmesi ve kentimizin tanıtılması beni gururlandırdı. Dilovası Belediye Başkanımıza ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüze bu güzel projeye öncülük ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERDEN TEŞEKKÜR

4 Günlük güzel bir organizasyon ile kendilerini en güzel şekilde ağırlayan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat Babaoğlu’na ve ekibine teşekkür eden gençler "Öncelikle bizlere bu güzel geziyi düzenledikleri için çok teşekkür ederiz. Bizleri çok güzel ağırladılar. Her şeyden çok memnun kaldık. Allah razı olsun. Kocaeli, Bursa ve İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini ilk defa görmenin heyecanı ile dolu dolu 4 gün yaşadık. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

DUYGUSAL ANLAR

Konuşmaların ardından samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen veda programında duygusal anlarda yaşandı. Dilovası’ndan ayrılmanın üzüntüsünü yaşayan gençler Dilovası halkına da ayrıca ilgilerinden dolayı da teşekkür ettiler. Program sonunda öğrenciler otobüsle İstanbul Havaalanı’na götürülerek memleketlerine uğurlandılar.

 

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Güncel Haberler

Etkinlik Haberleri

Proje Haberleri

Ziyaretler

Basında Biz