Engelsiz Yükselen Şehir; Dilovası

Orjinal Resim

Belediyemiz; özel bireylerin yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Belediyemiz; son olarak özel bireyleri havuzda bir araya getirerek denge ve kas gelişimini konusunda etkinlik düzenledi.

Belediyemiz, özel bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla engellilere yönelik yardım ve destek hizmetlerini güçlendirmeye devam ediyor. Belediye Başkanımız Hamza Şayir’in talimatı ile yapılan çalışmalarda engellilerin toplumsal hayata katılımını arttırmak, toplumda farkındalık yaratmak ve engelli haklarına saygılı bir toplum yapısının oluşumuna katkıda bulunmak için düzenlenen çalışmalar aralıksız devam ediyor.

ENGELSİZ DANIŞMA MECLİSLERİ

Göreve geldiği günden bu yana özel bireyler ve aileleri ile yakından ilgilenen ve zaman zaman da evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanımız Hamza Şayir, Dilovası Engelliler Derneği Başkanı Samet Elden ve yönetimiyle de sık sık istişare edip, özel bireylerin ihtiyaç ve taleplerini dinlemek amacıyla Engelsiz Danışma Meclisleri düzenleyerek hizmetlerin sağlıklı olması noktasında özen gösteriyor.

ENGELSİZ YAŞAM ARACI

Belediyemiz; geçtiğimiz yıl araç ekipmanına kattığı Engelsiz Yaşam Aracı ile özel bireylerin ulaşım sorununa çözüm üretirken, diğer ihtiyaçlarının karşılanması için aralıksız çalışmalarını devam ettiriyor. 

SOSYAL YAŞAM ETKİNLİKLERİ

Ayrıca ilçede ki özel çocukların akranlarıyla grup egzersizleri yapıp, oyunlar oynadığı etkinlikler düzenleyen Belediyemiz; sosyal hayata katılmalarına da destek oluyor. Özel bireylerin; at binme programlarıyla fiziksel dengelerinin geliştirilmesi ve hoş zaman geçirmeleri sağlanıyor.

HAVUZ TERAPİLERİ VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SEANSLARI

Belediyemiz son olarakta, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile ortaklaşa Havuz Terapileri ve Psikolojik Danışmanlık Eğitimleri adı altında özel çocukları havuzla buluşturdu. İlçede yaşayan özel çocukların fiziksel egzersizlerle denge ve kas gelişimine katkı sağlayarak özgüvenlerini yükseltecek havuz terapisi ve psikolojik danışmanlık seansları ile ailelerin ve çocukların kaynaşmasını da destekleniyor. Belediyemiz; havuz seansları için çocukların tüm ekipman ve ulaşımı noktasında da ücretsiz olarak destek sunmaya çalışıyor.  

HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ

Özel bireylerin her zaman yanında olmaya özen gösterdiklerini ve onların toplumun bir parçası olduğunu belirten Belediye Başkanımız Hamza Şayir, “Özel bireylerimizin kapasitelerini geliştirmek, yaşam koşullarını iyileştirmek, bağımsızlaşmalarına destek olmak, toplumsal gelişmelerden pay almalarına yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya onların bizim birer parçamız olduğunu hissettirmeye özen gösteriyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerle onların sosyal hayatta kendilerine bir nebze olsa da katkı sunmak istiyoruz.  Dilovası Belediyesi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman yanlarında olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Güncel Haberler

Etkinlik Haberleri

Proje Haberleri

Ziyaretler

Basında Biz