İstiklal Caddesi Yenilendi 

Orjinal Resim

Dilovası İstiklal Caddesi’nde geçtiğimiz yıl başlanan alt ve üst yapı çalışmaları sona erdi. Dilovası’nın en büyük caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde son asfalt serimi de gerçekleşti.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi’nin işbirliği ile geçtiğimiz yıl yapımına başlanan 2,5 kilometrelik alt ve üst yapı çalışmaları sonrasında İstiklal Caddesi yeni görünümüne kavuştu. Yapılan çalışma ile caddenin yağmursuyu ve kanalizasyon altyapısı ile kaldırım ve asfaltı da yenilendi.

11 MİLYONLUK ALTYAPI YATIRIMI

Önemli bir altyapı yatırımı olan projenin yaklaşık maliyeti 11 milyon TL’yi buldu. Yenileme çalışması; şiddetli yağmurlardan sonra yaşanan su taşkınları ortadan kaldıracak. İstiklal Caddesi ile birlikte taşkınlardan olumsuz etkilenen Bağdat Caddesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde ki su taşkınları da artık yaşanmayacak.

ŞAYİR’DEN BÜYÜKAKIN VE EKİBİNE TEŞEKKÜR

Dilovası’nın önemli ve vatandaşların yoğun kullandığı caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nin tamamen yenilendiğini söyleyen Belediye Başkanımız Hamza Şayir, “Geçtiğimiz yıl sonlarına doğru Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları ile başlatılan İstiklal Caddesi alt yapı ve üst yapı çalışmaları son asfaltlama ile tamamlanmış olacak. Geçmişte; her yoğun yağmur sonrası yaşanan taşkınlar ve su baskınları da bitmiş olacak.  Asfaltlama çalışmasının ardından caddemiz eskisinden daha güzel bir görünüme kavuştu. Altyapı ve üstyapısı ile yenilenen caddemizin yapılmasında büyük emeği olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Doç.Dr. Tahir Büyükakın’a ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum. Büyükşehrimizin desteği ile her geçen gün daha güzel hizmetler almaya ve ilçemizi geliştirmeye devam ediyoruz” dedi

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Güncel Haberler

Etkinlik Haberleri

Proje Haberleri

Ziyaretler

Basında Biz