Başkan Şayir, "3 yılda toplamda 2 milyar 732 milyonluk katma değer

Orjinal Resim

AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı önceki gün Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Toplantıda 3 yıllık çalışmalarını aktaran Başkan Şayir, Dilovası’na 3 yılda toplamda 2 milyar 732 milyonluk katma değer katan  projelerin yapıldığı ve yapılmaya devam ettiğini ettiğini açıkladı.

Yerel Yönetimler Danışma Toplantısı Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Demiray, AK Parti Kocaeli eski İl Başkanları Mahmut Civelek ve Şemsettin Ceyhan,  AK Parti İl Yöneticileri Osman Akbulut ve Halil İbrahim Arslan, Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Demir, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkan vekilleri, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda partili katıldı.

2023’TE DE EN BÜYÜK DESTEK DİLOVASI’NDAN

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda divan heyeti belirlenirken Divan heyetinde AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım yer alırken divan heyetinde Halis Adıgüzel, Gülay Artut ve Muhammet Demir yer aldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, “Dünya lideri bir Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın yolunda siyaset yapmanın onu ve gururunu yaşıyoruz. Dilovası teşkilatları olarak bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde Türkiye ve Kocaeli ortalamasının üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vermiş bir ilçe Dilovası teşkilatları olarak bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerde Türkiye ve Kocaeli ortalamasının üzerinde oy alarak Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vermiş bir ilçeyiz. İnşallah 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde de Cumhurbaşkanımıza ve AK Partiye en büyük desteği yine Dilovası verecektir. AK Parti Dilovası İlçe teşkilatı olarak birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı hiç durmaksızın sürdürüyoruz. Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir ve AK Partili kadrolarla birlikte Dilovası halkına en iyi hizmeti vermek için gece demeden gündüz demeden çalışmakta ve ilçemize hizmetlerin gelmesini sağlamaktadır. İlçemize hizmetlerin gelmesinde her zaman bizlerin yanında olan hükümetimize, milletvekillerimize, il başkanlığımıza ve büyükşehir belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum.”dedi.

BAĞIMSIZ MECLİS ÜYESİ AK PARTİ’YE KATILDI

Başkan Yıldırım’ın ardından çalışmaları hakkında bilgiler veren Kadın Kolları Başkanı Gülay Artut ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Demir, Dilovası Teşkilatları olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek her geçen gün güçlenerek yollarına devam ettiklerini ifade etiler. Artut ve Demir’in konuşmasının ardından Saadet Partisinden geçtiğimiz aylarda istifa ederek bağımsız meclis üyesi olarak görev yapan Nizamettin Sözen AK Partiye geçiş yaptı. Meclis üyesi Sözen'e AK Parti rozetini Milletvekili Cemil Yaman, İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ve İlçe Başkanı İlhan Yıldırım taktı.

EZBERLERİ BOZARAK ÇALIŞIYORUZ

Rozet töreninin ardından Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in 3 yıllık görev sürecinde yapılan çalışmaları sunum olarak partililere anlatılırken, sunumun ardından sahneye çıkarak konuşma yapan Başkan Şayir, “Göreve geldiğimiz günden bu yana yarın seçim varmış gibi halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalıştık. Göreve geldiğimiz günden bu yana ezberleri bozarak sabahın ilk ışıklarında vatandaşlarımızı işlerine, öğrencilerimizi okullarına uğurlamak için yollara koyulduk. Her zaman halkımızın arasında olmaya özen gösterdik. Seçimden seçime geliyorlar demesin diye vatandaşlarımızın her daim iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya çalıştık. Geldiğimiz günden bu yana ötekileştirmeden hiçbir ayrım yapmadan halkımıza eşit hizmet etmek için çalıştık. Bu güne kadar Dilovası Belediyesi Beyaz Masa birimimize gelipte boş dönen olmadı. İmkanlarımız ölçüsünde halkımıza destek olmaya çalışıyoruz. Gönül Belediyeciliği anlayışı ile 7’den 70’e herkesin yanında olmaya çalıştık.”dedi.

ARSA SATMADIK ARSA KAZANDIRDIK

Konuşmasına yapılan projeleri anlatarak devam eden Başkan Şayir, “Şuana kadar projelerimizin yüzde 63’ünü tamamlamış durumdayız. İnşallah 2023 seçimleri öncesi halkımıza verdiğimiz sözü yerine getirerek yüzde yüzünü bitirmiş ve fazlasını yapmış olacağız. Seçim beyannamemizde yer alan 54 projemizden 21 tanesi tamamlandı. 13 tanesi yapım aşamasında, 20 tanesi de proje aşamasındadır. Ayrıca yaptığımız 32 projede beyannamemizde yer almayan ve tamamlanan projelerdir. 3 yıl içerisinde ilçemize yapılan yatırımlardan bazılarına gelince Millet Bahçemiz 40 milyon, Dilovası Kapalı Semt Pazarımız 16 milyon, Hastane bağlantı yolu projemiz 40 milyon, Alt yapı yatırımları 43 milyon, Üst yapı yatırımları 33 milyon, Dilovası Kapalı Yüzme Havuzu 14 milyon, Diliskelesi Halı Saha 4 milyon, Tavşancıl Kapalı Yüzme Havuzu 6 milyon, 11 bin öğrencimize tablet dağıttık 19 milyon, Öğrencilerimize kırtasiye yardımı 5 milyon, Öğrencilerimize 3 yılda verdiğimiz burslar 3 milyon, Eynerce Kavşağı 10 milyon, Diliskelesi Sahil 1. Etap 3 milyon, Dilovamızı ışıl ışıl yaptık 4 milyon, Tarihi evlerimizi restore ediyoruz 30 milyon, Sosyal yardımlarımız 8 milyon, Araç filomuzu güçlendirdik 7 milyon bunun gibi daha ismini sayamadığımız birçok projemizle birlikte ayrıca göreve geldiğimiz günden bu yana hiç arsa satmadığımız gibi belediyemize yeni arsalar da kazandırarak önemli bir yatırım yaptık. Belde Liman içinde 50 dönümlük alanla birlikte 120 milyon ve Bakanlıktan aldığımız 122 dönümlük küçük sanayi arsasının bedeli de yaklaşık 170 milyon olarak belediyemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplamda tamamlanan ve devam eden projelerimiz 645 milyonluk bir yatırım yaptık.”dedi.

İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIMIZ PROJELER

İlçeye kazandırılacak yeni projeler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Şayir, “Dilovası Kent Meydanımız, Tavşancıl Seyir Terası, Çerkeşli, Köseler, Demirciler ve Tepecik Mahallelerimize yapılacak olan kültür merkezi ve mahalle konaklarımızın, Gençlik merkezi, Tavşancıl sahili 2. Etap, Diliskelesi Sahil projesi 2. Etap, Mimar Sinan Mahallesi Semt Konağı gibi bir çok projemizi de ilçemize kazandıracağız dedi.

TOPLAMDA 2 MİLYAR 732 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Ayrıca hükümetimiz ve Bakanlarımızla yaptığımız istişareler sonrası ilçemize değer katacak TOKİ yatırımlarına da baktığımızda Tavşancıl’da ki kamulaştırma bedeli ile birlikte biten ve devam edecek projeler kapsamında 1 milyar 200 milyon gibi devasa konut yatırımları yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. 3 yıllık seçim sürecimizde yapılan çalışmalarımızın Dilovasına katma değeri 2 milyar 732 milyon gibi bir rakama tekabül ediyor. Bu yatırımlar Güçlü Türkiye, güçlü hükümetimiz, bakanlarımız, milletvekillerimiz, AK Parti İl Teşkilatımızın ve İlçe Teşkilatımızın da destekleri ile hayata geçmektedir. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.

DİLİSKELESİ BAĞLANTI YOLU VE TAPU SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Ayrıca Diliskelesi Mahallemize yeni bağlantı yolu için ve Diliskelesi’nde ki 1200 vatandaşımızı ilgilendiren tapu sorununun da çözümü noktasında çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda bu vatandaşlarımızın tapusunu  vereceğiz.”dedi.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK   

Başkan Şayir’in konuşmasının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise kısa bir konuşma yaparak son yıllarda önemli hizmetler almaya devam eden Dilovası’nın bundan sonra da Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in çabaları ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın destekleri ile yatırımların devam edeceğini belirtti.     

YÜRÜ BAŞKAN ARKANDAYIZ

Çakmak’ın ardından konuşan Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ise yaptığı konuşmasında, “Belediyecilik çok önemli ve gerçekten çok zordur. AK Kadrolar ile değişen belediyecilik anlayışı hakka hizmet ve halka hizmet düsturu ile hizmete dönüşmektedir. AK partili kadroların belediyecilik anlayışı ile Kocaeli ve Dilovamız hak ettiği hizmetleri tek tek almaya devam ediyor. Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir’in de çabalarını hepimiz görüyoruz. Yaptıkları ve yapacakları ortadadır. Gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Bizde“Yürü Başkan arkandayız” diyerek destek olmaya devam edeceğiz.”dedi.  Konuşmasını şu sözlerle süründüren  Yaman, ülke gündemi hakkında bilgiler verdi. Yaman 28 Şubat sürecinin arifesinde olduklarını belirterek, 28 Şubat sürecinin mağdurları olarak tek sevdalarının ülke sevdalıları olduklarını ve millet sevdası olduklarını dile getirdi ve 28 Şubat’ı unutmayacaklarını belirtti. AK Parti ile Türkiye’de belediyecilik anlayışının hizmete dönüştüğünü söyleyen Yaman, 20 yılda Türkiye’nin her alanda güçlendiğini ve güçlenmeye de devam ettiğini belirterek 2023 seçimlerine doğru gidilirken safların sıklaştırılarak daha çok çalışılmasını istedi.

2023 SEÇİMLERİNE ODAKLANIN

Programda son olarak konuşan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ise yaptığı konuşmasında “Kocaeli genelinde başlattığımız Belediye Başkanlarımızın 3 yılda neleri yaptığının anlatıldığı ve partililerimizin belediye çalışmalarını değerlendirdiği toplantımızın 10. sunu Dilovası’nda gerçekleştiriyoruz. Seçtiğimiz belediye başkanlarımızın milletine ve teşkilatlarına hesap verdiği programlarımızda seçim beyannamemizde sizlerinde halkımıza söz verdiği taahhütlerin ne kadarını yerine getirdiğini ve neleri yapacağının aktarıldığı toplantımızda ne aşama da olduğumuzu görüyoruz.

GÜÇLÜ HÜKÜMET GÜÇLÜ DİLOVASI

Belediye bulunduğu il ve ilçenin tüm sorumluluklarından mesuldur. Onun içindir ki eğitimde sağlıkta ve her alanda yapılacak ve yapılmak istenen projelerden sorumludur. 52 bin nüfuslu Dilovası’na baktığımız da Başkanımız sunumunda açıkladı. Eğitimden sağlığa ve bir çok alanda şuana kadar milyonluk yatırımların bittiği, toplamda katma değerin  2 milyar 732 milyon olduğunu başkanımızdan dinledik. Biz seçim sürecinde ne dedik. Üçlü olsun güçlü olsun. İşte bunun meyvesidir Dilovası. Teşkilatımıza düşen elde edilen bu güzel kazanımları halkımıza anlatmaktır. Kapı kapı dolaşarak herkese çalışmaları anlatmaktır.  Sizlerden istediğim önümüzde ki 2023 seçimlerine canla başla çalışmanızdır. 2023 seçimlerinde Kocaeli genelinde Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği sandıkta vermek için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalıyız. 2023 bizim elimizde. Samimiyet ve gayretle inşallah bu seçimleri de en iyi bir şekilde atlatacağız. Bunun örneklerini birçok seçimlerde yaşadık. Yine başarabiliriz. Dün yaptık, yarın yine yaparız İnşallah.”dedi.      

Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantı soru cevap şeklinde devam ederken program sonunda da bol bol hatıra resimleri çekildi.

Diğer Haberler

Güncel Haberler

Etkinlik Haberleri

Proje Haberleri

Ziyaretler

Basında Biz