Dilovası´nda hedef "SIFIR ATIK"

Orjinal Resim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası Belediyesi ve Dilovası Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Sıfır Atık Toplama” etkinliği büyük ilgi gördü.

 

Organizasyon kapsamında; çevreye duyarlı bireylerin yetişmesi için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Köseler Mahallesi TOKİ Konutlarında düzenlenen etkinliğe; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Dilovası İlçe Başkan Vekili Avukat Fevzi Karadaş, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Demiray, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

HEDEFİMİZ DİLOVASI’NDA “SIFIR ATIK”

Etkinlikte konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “Sıfır atık yönetim sisteminin yaygınlaştırılması ve farkındalığın arttırılması için yaptığımız çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor. ‘Sıfır Atık’ yaklaşımına farkındalık oluşturmak ve gelecek nesilleri, geri kazanılabilir atıklar konusunda bilinçlendirmek için her alanda çalışıyoruz. Herkesin ortak arzusu olan daha temiz ve daha sağlıklı bir çevrede yaşamak için bütün insanlığa görevler düştüğünü unutmamalıyız. Çevre hassasiyetinin sürdürülmesi ve çevreyi kirleten her türlü davranış ve eylemden uzak durulması gerektiği konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Hedefimiz “Dilovası’nda sıfır atık. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.”

7’DEN 70’E HERKESİ BİLİNÇLENDİRECEĞİZ

Temiz ve sağlıklı bir dünyada yaşamak için herkese görevler düştüğünü belirten Dilovası Kaymakamı Dr. Metin Kubilay ise yaptığı konuşmasında “Günümüz dünyasında artan nüfus, üretim ve kentleşmenin beraberinde getirdiği atık miktarındaki artışın insan ve çevre sağlığına etkisini azaltma adına atık yönetimi çalışmalarını zorunlu hale getirmiştir. Bu çerçevede verimliliğin ve kaynakların etkin kullanımının artırılması, geri dönüşümün en yüksek ölçüde sağlanması, çevre ve toplum sağlığının korunması anlamında bu konuda gelecek nesillerde bu farkındalığın oluşturulması çevre ve sıfır atık bilincinin oluşturulmasına katkı sağlamak dikkatleri bu noktaya çekmek için elimizden geleni yapmaya ve vatandaşlarımızı bilinçlendiremeye devam ediyoruz. Biz Dilovası Kaymakamlığı olarak “Sıfır Atık” konusunda üzerimize düşeni yapmaya ve 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından “Sıfır Atık” çalışmaları kapsamında toplanan atıkların geri dönüşümü hakkında bilgiler verilirken, geri dönüşüme katkı sunan TOKİ Konutları sakinlerine ödüller verilirken, ardından geri dönüşüm malzemelerinden yapılan resim sergisi gezildi.

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Güncel Haberler

Etkinlik Haberleri

Proje Haberleri

Ziyaretler

Basında Biz