Dilovası´nda Türk Polis Teşkilatı´nın Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Orjinal Resim

Türk Polis Teşkilatı’nın 178. kuruluş yıldönümü Dilovası ilçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Dilovası İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen Türk Polis Teşkilatı’nın 178. Kuruluş Yıldönümü törenine Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay’ın yanı sıra, Belediye Başkanımız Hamza Şayir, İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ethem Kılıç, siyasi parti ilçe başkanları, ilçedeki kurum müdür ve amirleri ile emniyet mensupları katıldı.

Tören; Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başladı. Ardından İstiklal Marşı ve saygı duruşu İle devam eden törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Turgut Yazar, “178 yıllık tarihini kahramanlık destanlarıyla süsleyen, bugün de ülkemizin dört bir yanında görev yapan Kahraman Türk Polis Teşkilatımız, kurulduğu ilk günkü aynı vatanseverlik ruhu ve heyecanı ile sürdürmektedir.

KADİM DEVLET GELENEĞİNİN EN ÖNEMLİ SEMBOLÜ

Kökleri iki bin yıllık medeniyet tarihimizin derinliklerine uzanan ve 10 Nisan 1845’te çağın gereklerine uygun bir şekilde tanzim edilerek kurulan Polis Teşkilatımız, kadim devlet geleneğimizin en önemli sembollerinden birisi olarak karşımızda durmaktadır. Suç ve suçlu kavramlarının büyük bir değişim geçirdiği yüzyılımızda, sadece beşeri ve teknolojik kabiliyetler noktasında değil polislik anlayışı olarak da kendini yenileyebilme kabiliyeti Türk Polis Teşkilatı’nın önemli bir gücüdür.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI ÇAĞI YAKALIYOR

‘’Toplum Destekli Polislik’’, ‘’Proaktif Polislik’’ ve ‘’Çarşı ve Mahalle Bekçilik Uygulamasının Yeniden İhyası’’ gibi adımların yanı sıra polisi vatandaşla tek bir dokunuş kadar yakınlaştıran ‘’UYUMA’’, ‘’KADES’’ gibi dijital teknolojilerin başarılı kullanım örnekleri, ‘’Öncelik Yayanın’’ diyerek trafik güvenliğinde attığımız devrim niteliğindeki adımlar Türk Polisinin maziye takılıp kalmadığının bir göstergesi ve elini geleceğe uzatan ve çağı yakalayan anlayışın getirisidir.

178 YILDIR IŞILDIYOR

Elde edilen tüm başarıların altında ise bu teşkilatı oluşturan arkadaşlarımızın vicdan ve merhameti, medeniyetimiz inancımız ve değerlerimizden aldığımız ilham yatmaktadır. 178 yıldır ışıldayan bu yıldızda, verdiğimiz her şehidimizin, gazimizin bu teşkilata emeği geçen her arkadaşımızın canı kanı ve alın teri vardır. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi minnetle anıyorum. Türk Polis Teşkilatı’nın 178. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

EMNİYET PERSONELİNİ TEBRİK ETTİLER

Yapılan konuşmanın ardından, Kaymakamımız Dr. Metin Kubilay, Belediye Başkanımız Hamza Şayir ve beraberindeki protokol mensupları emniyet mensuplarıyla tek tek tokalaşarak günlerini tebrik etti ve hatıra fotoğrafı çektirdiler

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Güncel Haberler

Etkinlik Haberleri

Proje Haberleri

Ziyaretler

Basında Biz